Продавець ХозСтройМаркет розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1527 відгуків
promo_banner
ХозСтройМаркет
+380 (67) 574-47-89
+380 (93) 170-30-63
+380 (50) 412-80-10
Кошик

Фільтри

Ціна

Міні-інкубатори

Правильний підбір яєць для інкубації.

Успіх інкубації залежить від якості яєць.

Перш ніж закладати яйця в інкубатор або під квочку, необхідно дотримуватися певних правил, оскільки не кожне яйце придатне для інкубації.

Яйця з гнізд повинні зніматися протягом одного-двох годин після знесення, а в холодний час – через кожні півгодини.

Перші два яйця, знесені гуской, як правило, незапліднені. Але виймати їх з гнізда не рекомендується, оскільки гуска може його покинути.

Після знесення яйце остигає і його вміст стискається. В тупому кінці яйця утворюється повітряна камера і за рахунок цього створюється різниця тиску зовні і всередині яйця.

Якщо гніздо брудне, то через пори шкаралупи за рахунок різниці тисків засмоктується брудне повітря разом з мікробами і спорами цвілі, які можуть викликати псування яйця і загибель зародка при інкубації.

Тому в гніздах треба частіше міняти підстилку і проводити дезінфекцію.

Щоб уникнути проникнення мікробів і плісняви всередину яйця їх бажано обробити розчином антисептика «Бровадез-плюс» в перші дві години після знесення, шляхом занурення у розчин. Після цього яйця не витирати.

Зберігати яйця потрібно при температурі +10...150С.

Качині яйця потрібно зберігати в похилому або вертикальному положенні, гострим кінцем вниз. Гусячі – горизонтально, повертаючи їх один раз в день на 900 (на чверть яйця).

В процесі зберігання яйце старіє і в ньому відбуваються незворотні якісні зміни, що знижують виводимість.

У перші дні зберігання старіння яйця йде повільно, але далі швидко зростає і відсоток виводимості курчат різко знижується.

Без шкоди для якості, яйця можна зберігати після знесення не більше:

6 днів – курячі та индюшиные;

8 днів – качині;

10 днів – гусячі.

В першу чергу, для інкубування, яйця відбираються за зовнішнім виглядом: чисті, правильної форми, однакової середньої величини. Дрібні і великі яйця закладати не рекомендується.

На шкаралупі яєць не повинно бути наростів і, так званих, «мармурових плям», що свідчить про нерівномірність вмісту кальцію і товщини шкаралупи.

Відібрані за зовнішнім виглядом яйця бажано перевірити на овоскопі – приладі для просвічування яєць та визначення їх якості.

Овоскопирование перед інкубацією дозволяє відбракувати до 10% яєць, з яких не виведуться пташенята. Це яйця із збільшеною повітряною камерою (старі яйця) з мікротріщинами шкаралупи, яйця-«красюки» — з розривом оболонки жовтка або «стусани» — з темними ділянками під шкаралупою або повністю затемненим яйцем, внаслідок ураження пліснявою.

У повноцінному яйці шкаралупа повинна бути рівномірно просвечивающейся, повітряна камера невелика і розташовуватися на тупому кінці або трохи зміщена в бік. Білок прозорий, без сторонніх включень. Жовток повинен розташовуватися по центру яйця і при обертанні яйця на овоскопі повільно відходити від свого початкового положення.

При інкубації яйця бажано переглядати на овоскопі 2-3 рази від початку закладки.

— перший раз на 8...10 день;

— другий раз на 12...14день;

— третій раз на 18...27день. (перша цифра для курей, друга для гусей).

Неякісні яйця необхідно видалити з інкубатора, зменшивши таким чином ймовірність бактеріального зараження інших яєць і збільшивши в кінцевому підсумку відсоток виводимості.

Рекомендації

Особливості інкубування гусячих та качиних яєць

  1. Температурний режим.

Гуси:   1 — 2   день …………… 38 — 38,2 0З

3 — 14 день …………… 37,6 — 37,7 0З

15 — 26 день  …………..  37,4 0З

27— 30 день  …………..  37,2 0З

Качки:    1— 2   день …………… 38 — 38,2 0З

3 – 10 день …………… 37,8 0З

11   15 день  …………..  37,7 0З

16   28 день  …………..  37,4 0З

  1. Режим охолодження: сухий – повітряний. Необхідно відкрити кришку інкубатора,  два рази на день по  10 хвилин вранці і ввечері.

Гуси:  2 – 30  день

Качки:  2 – 14  день

З  15 по  28 день  для качок сухе охолодження не проводити.

  1. Режим охлаждения: влажный. Необходимо снять крышку инкубатора, сбрызнуть яйца водой комнатной температуры, не выкладывая их из инкубатора. Крышку инкубатора закрыть через 5 минут после сбрызгивания.

Гуси:  7 – 14 день   ……… один раз в день

15 – 26 день  ………  два раза в день

27 – 30 день  ………  через каждые 4 часа (3 — 4 раза в день)

Качки:  3 – 14 день ……….. один раз на день

15 – 28 день ……….  два рази в день – тільки вологий.

Загальний час комбінованого сухого і вологого) режиму – до 15 хв.

  1. Режим повітрообміну (вентиляції)

Після закінчення  2 днів з початку інкубації – відкрити одну червону кришку малого діаметра (для всіх видів птахів).

Для гусей і качок з 15 дня – відкрити дві заглушки малого діаметру.

Під час масового прокльовування і виведення – відкрити всі три заглушки.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner