Чавунна сковорідка WOK
Чавунна сковорідка WOK
Сковороди WOK – китайське винахід, завоювали майже всі азіатські країни. А все завдяки вдалій формі півсфери, що сприяє швидкому приготуванню їжі. Така форма є квінтесенцією побуту китайців. У нас топили піч і відправляли туди кашу або суп, щоб потім пообідати або повечеряти всією родиною. В Китаї ж дров дуже мало, вогонь запалювали лише на короткий час, тому доводилося готувати швидко, і сковорода WOK ідеально відповідала таким умовам.
Зараз така посуд кілька адаптована і має невелике плоске дно, що дозволяє готувати не тільки на відкритому вогні, але і вдома на всіх видах плит.
Чавунний WOK вибирають для приготування м'яса, овочів, локшини, коли потрібна швидка спекотна, так продукти відмінно зберігають колір, аромат і структуру. Готувати краще маленькими порціями, щоб продукти саме смажилися, а не тушкувалися.
Такий посуд підходить для професійних шеф-кухарів, приготування на відкритому вогні, а також для використання на домашній кухні.