
Автоклав побутовий 30 літрів (Харків)
2 700 ₴
- +380 (93) 170-30-63life
- +380 (50) 412-80-10МТС
- В наявності
Автоклав побутовий 30 літрів (зовнішнє джерело нагріву)
Автоклав призначений для консервування у домашніх умовах м'ясних, рибних та інших продуктів. З його допомогою процес прискорюється в 2-3 рази (що дозволяє заощадити час та енергоресурси), при високому режимі термообробки досягаються хороші смакові якості продуктів та загибель хвороботворних бактерій.
Технічні дані :
Місткість - 0.5 л-20 банку., 1 л.-12 банок
- Максимальний робочий тиск – 3,5 атм.
- Габарити:
- Висота - 600 мм
- Ширина – 350 мм
- Маса – 19 кг
Комплектація автоклаву:
- Манометр
- Притискний механізм
- Циліндричний корпус
- Ніпель
- Термометр
- Кришка
- клапан запобіжний
- Гвинт
- Паспорт
Підготовка до роботи:
- Встановити манометр
- Заповнити на 1/3 стійку термометра машинним маслом та встановити термометр
- Укласти на дно автоклава в 2-3 шари щільну тканину (мішковину, джинс)
- Поставити заповнені закатані банки в автоклав (між рядами та між собою банки нічим не перекладаються)
- Банки не повинні мати тріщин та бульбашок повітря у склі, інакше вони будуть лопатися!
- Заповнити автоклав водою так, щоб верхня банка була покрита шаром 1,5-2,0 см.
- Закрити кришку, після цього автомобільним насосом створити тиск 1,5 атм.
- І візуально (за допомогою мильної піни) і на слух перевіряють на герметичність, особливо в місці установки манометра.
Герметичність автоклава є обов'язковою!
Процес приготування в автоклаві:
Нагріваємо автоклав на будь-якому джерелі вогню і стежимо за температурою.
Як тільки температура досягла 110-120 градусів засікають час, і подальший процес варіння триває від 20хв (залежно від продукту, що консервується).
За час варіння температура підніметься до 120-125 градусів, а тиск підніметься до 5-7 атм (залежить від температури та об'єму повітря в автоклаві).
При неповному завантаженні автоклава тиск нижче.
Після цього повністю прибирають вогонь або вимикають з мережі, і автоклав залишають для охолодження до температури 30 градусів.
Тільки після остигання через золотник обережно стравлюють повітря та відкривають кришку автоклаву!
Декілька практичних порад:
- Рекомендуємо для здобуття досвіду роботи з автоклавом зробити пробне консервування 2-3 банки. Умови консервації для будь-яких обсягів завантаження автоклава однакові.
- Слідкуйте за рівнем олії в отворі для термометра. Підливайте масло у міру його википання.
- Не охолоджуйте автоклав самостійно та не відкривайте його одразу після готування! Різкий перепад тиску чи температури призведе до лопання банок.
- Не допускайте дітей та тварин до автоклаву під час його роботи. І не залишайте його без нагляду.
- Після готування в автоклаві, протріть насухо його внутрішні стінки і змастіть їх соняшниковою олією. Це запобігатиме процесу іржавіння і істотно збільшить термін експлуатації апарату.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Джерело нагріву | Зовнішній |
Максимальна робоча температура | 120 град. |
Максимальний робочий тиск | 6 МПа |
Матеріал | Вуглецева сталь |
Об`єм | 30 л |
Стан | Новий |
Тип | Автоклав |
Товщина стінок | 2.5 мм |
Місткість (кількість банок) | |
Банку 0.5 л. | 20 шт. |
Банку 1 л. | 12 шт. |
Габаритні розміри | |
Вага | 19 кг |
Висота | 600 мм |
Діаметр | 350 мм |
Ширина | 350 мм |
- Ціна: 2 700 ₴